Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Novice

20.09.2009

Sakralni koncert na Sveti Gori nad Novo Gorico

MAŠEVAL BO KOPERSKI ŠKOF METOD PIRIH
Mašo in kantato bodo izvedli Mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba, baritonist Zdravko Perger oganist Gregor Klančič in violinist Marko Kodelja

MAŠA IN KANTATA STA BILI IZVEDENI V TOURSU V FRANCIJI (4.7.2008) IN NA MADŽARSKEM V SZOMBATHELYU (25.10.2008) IN SZENTGOTTHARDU / MONOŠTRU(26.10.2008)
REPRIZA PA JE BILA V LJUBJANI V STOLNI CERKVI SVETEGA NIKOLAJA V PONEDELJEK, 3. NOVEMBRA 2008 OB 20,00


LATINSKA MAŠA SVETEGA MARTINA

Glasbo napisal: ŠTEFAN MAURI

Slovenski mešani pevski zbor HRAST iz DOBERDOBA
Zborovodja: HILARIJ LAVRENČIČ


KANTATA 'MEČ, KI DELI'

Glasbo napisal: ŠTEFAN MAURI
Desedilo kantate je napisal: EVGEN BAVČAR

baritonist: ZDRAVKO PERGER
violinist: MARKO KODELJA
organist: GREGOR KLANČIČ

FESTIVAL KOGOJEVI DNEVI 2009

Oglejte spletno stran www.figaro.si


Mešani pevski zbor HRAST iz Doberdoba deluje v okviru istoimenskega kulturnega društva, ki so ga ustanovili 1968, korenine zbora pa segajo v leta pred drugo vojno. Zbor nastopa na številnih koncertih doma in v tujini z bogatim izborom slovenskega in mednarodnega repertoarja, posebno pozornost pa posveča izvajanju sodobnih in ljudsko ubranih skladb ter glasbeni ustvarjalnosti slovenskih skladateljev onstran državne meje. Od leta 1985 zbor vodi Hilarij Lavrenčič. Od leta 1997 je zbor Hrast nagrajenec več slovenskih regijskih zborovskih tekmovanj, tudi za posnetke, in je večkratni lavreat tekmovanja slovenskih zborov v Mariboru – nazadnje leta 2005 –, kjer je za izvedbe prejel tudi več posebnih priznanj. Svojo kakovost je zbor Hrast potrdil z najvišjimi uvrstitvami in posebnimi priznanji tudi na italijanskih regijskih in nacionalnih zborovskih tekmovanji, na mednarodnem tekmovanju C. A. Seghizzi v Gorici pa je za svoje izvedbe prejel več posebnih priznanj in nagrado italijanskega zborovskega združenja FENIARCO. Leta 2000 je zbor prejel nagrado in priznanje deželnega zborovskega združenja USCI kot najboljši zborovski sestav v italijanski deželi Furlaniji Julijski Krajini.

HILARIJ LAVRENČIČ je doma iz Doberdoba. Ob šolanju na slovenskem klasičnem liceju Primož Trubar v Gorici je na mestni glasbeni šoli študiral klavir (E. Lipizer). Na videmskem konservatoriju je diplomiral iz klavirja, zborovske kompozicije in dirigiranja, kasneje pa sklenil še študij harmonije, kontrapunkta in fuge. Od leta 1986 je korepetitor operne Giuseppe Verdi v Trstu in poučuje harmonijo na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici, pri tržaški Glasbeni Matici in na goriški mestni šoli. Kot dirigent se je uveljavil kot vodja zbora Hrast, s katerim se je potrdil v ožji in širši domovini z izvedbami a cappella sporedov in vokalno-inštrumentalnih koncertov ter na slovenskih in mednarodnih zborovskih tekmovanjih. Deluje tudi kot skladatelj.