Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

SAKRALNI KONCERT SOPRANISTKE KATARINE PERGER, BARITONISTA ZDRAVKA PERGERJA IN ORGANISTA GAŠPERJA BANOVCA V CERKVI SV. JANEZA KRSTNIKA V DRAGTUŠU V TOREK, 15. AVGUSTA 2023 OB 19,00

15.08.2023

župnijska cerkev sv. janeza krtnika Dragatuš
PLAKAT DRAGATUŠ


Sakralni koncert
15. 8. 23 ob 19h
Župnijska cerkev sv. Janeza Krstnika, DragatušKATARINA PERGER - sopran

ZDRAVKO PERGER -  bariton

GAŠPER BANOVEC - orgle

Program:

1. Johann Sebastian Bach: Jesus bleibet meine Freude
Katarina Perger
1. Alessandro Stradella: Aria da chiesa - Pietá Signore
Zdravko Perger
1. J. S. Bach: Ich ruf zu Dir
Gašper Banovec
1. G. F. Händel: Angels, ever bright and fair
Katarina Perger

1. Georg Friedrich Händel: O, mio Signor
Zdravko Perger
1. K. Jenkins: Benedictus
Katarina Perger

1. Luigi Luzzi: Ave Maria
Zdravko Perger
1. L. Cherubini: Ave Maria
Katarina Perger
1. Lojze Mav: Mati moja, venec pletem
Zdravko Perger
1. C. Franck: Moderato
Gašper Banovec

1. Peter Jereb: Mirno nam plove čolnič življenja
Zdravko Perger
1. 11. Franz Xaver Engelhart: Dajte mi zlatih strun
12. S. Premrl: Tokata
Gašper Banovec

1. Charles Gounod: Ave Maria
Zdravko Perger

1. César Franck: Panis angelicus (konec)
Duet
                         


KATARINA PERGR - sopran

KATARINA PERGER je leta 2006 končala študij petja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, v razredu prof.Annemarie Zeller. Nastopala je;  Novomeski glasbeni festival, Pomurski glasbeni dnevi, Bozicni koncerti z orkestrom ''Pro musica'' (2001), operni koncrrti: v Ajdovščni in v portoroskem avditoriju z madžarskim Simfoničnem orkestrom Pecs (2002), Mednarodni  primorski glasbeni festival, s komornim orkestrom Gaudeamus (2003), novoletni koncerti z orkestrom Camerata Labacensis iz Ljubljane (2004, 2005,2007), z orkestrom Tehnične Univerze – Dunaj (2006) in s simfoičnim orekestrom Filarmonia Veneto iz Trevisa( 2008), Orchestra Giovani Archi Veneti Treviso (2010). V mariborski Operi je pela; Papageno v Mozartovi Čarobni piščali (2004), Paquetto v musicalu Candide L. Bernsteina (2004), Kati v musicalu Ognjemet P. Burkharda (2005) in vlogo Prve vešče v operi Dido in Enej H. Purcella  (2005), L.Lebič:  Iz veka vekov. Uspešno se je predstavila v komični operi Skopuh v vlogi Ljubime s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem iz Ljubljane in s glasbenem gledališe, Figaro nastopa  v vlogi Norine v Donizettijevi operi Don Pasquale širom po Sloveniji(2007,2008) in v vlogi Minke v Foerstejevemu Gorenskevu slavčku v Pliberku (A) (2009),(2012 2013) na primorskem mednarodnem festivalu v Ajdovščini. Nastopila je ob ob obiskih tujih državnikov v Sloveniji (švedski kraljevi par, monaški princ Albert, Italianski premier Prodi in francoski zunanji minister Kouchner.)  Gostovala je  v Avstriji, Italiji, Nemčiji  in na Hrvaškem.
Zdravko Perger slika 2011

ZDRAVKO  PERGER  je solist v ljubljanski operi Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore  v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati, Rigoletto v Rigolettu… Posveča se slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk. Gostoval:  v Hrvaški, Avstriji, Italiji, Franciji, Nemčiji, Belgiji,Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi. Je ustanovitelj Primorskega mednarodnega glasbenega festivala  v Ajdovščini.


gašper banovecGAŠPER BANOVEC je glasbeno pot je začel z učenjem klavirja. Po končani nižji stopnji je dve leti obiskoval oddelek za orgle pri prof. Daliborju Miklavčiču v glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislavain v okviru  šolanja obiskoval orgelske seminarje Lorenza Ghielmija, Petra Planyavskega, Jürgna Essla in drugih, nato pa štiri leta obiskoval zasebne ure orgel pri prof. Tomažu Sevšku. Po končanem študiju geodezije, je nato je študiral sakralno glasbo, smer orgle pri prof. Mariu Perestegiju in leta 2019 uspešno magistriral. Maja 2016 se je udeležil mednarodnega orgelskega
tekmovanja v madžarskem Szegedu, kjer je prejel 3. nagrado. Kot organist uspešno sodeluje zvečimi zbori kot so Zbor slovenske filharmonije, APZ Tone Tomšič, Komorni zbor AVE indrugi. Solo petja se je najprej učil pri prof. Janji Hvala in nato pri prof. Dejanu Vrbančiču. Medleti 2009 in 2015 je bil redni član vokalnega ansambla Ingenium, kot zborist je sodeloval z ljubljansko opero, od leta 2018 pa je član pop opernega tria Eroika. V Zboru slovenske filharmonije je zaposlen od leta 2014. Peto leto vodi zasebno glasbeno šolo Gradus ad Parnassum v Semiču, kjer poučuje solopetje in orgle.