Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

NASTOP BARITONISTA ZDRAVKA PERGERJA V IZOLI

19.09.2020

KONCERT BARITONISTA ZDRAVKA PERGERJA  "VEČER PRI ŠPINI" NA  LJUBLJANSKI ULICI  V IZOLI V SOBOTO,19.9.2020 OB 20,00

Večeri pri Špini

Drago Mislej -Mef:
"Brez kulture bomo preživeli, a jesti vseeno moramo."


Koronapoletje je prekrižalo načrte številnim organizatorjem kulturnih festivalov. Marsikje je letošnji turistični utrip drugačen, v Izoli pa je druga slika. Tam je kulturni utrip kar živahen, kulturni dogodki potekajo v parku, pa na Manziolijevem trgu, v Letnem kinu Arrigoni in tudi na Ljubljanski ulici. Tam namreč živi Drago Mislej - Mef, ki skupaj s somišljeniki že peto leto, od začetka julija do sredine septembra, organizira Četrtkove večere pri Špini.

"Tega ne delamo zaradi turistov, ampak ker imamo to radi. In vidimo, da ima veliko ljudi isto željo, enake potrebe. Ljudje so na začetku zelo nezaupljivi, sčasoma pa ugotovijo, kaj jim želiš dati in povedati. Ko včasih povabim nekaj neznanega, mi zaupajo, da sem izbral kakovostno. To je zaupanje, ki ga dobiš sčasoma."

Ampak ljudje so lačni kulture, sploh takšne, ki jo v Izolo vsako poletje privabi Mef. Obiskovalci so vsak teden navdušeni nad tem fenomenom.

"Skoraj neverjetno je, koliko časa to že traja. Vedno znova smo pozitivno presenečeni nad kakovostjo in izvedbo. Štejemo si v posebno čast, da imamo v temu času tukaj skoraj stalno mesto. Izvajalci so posebni, ni tako komercialno, vse je na višji kulturni ravni. Škoda je le, ker ni v večjem obsegu. "


Zdravko Perger  - bariton


Zdravko Perger

Nastopil bo s sakralnim, opernim in operetnim programom:
Georg Friedrich Hände, Luigi Luzzi, César Franck, Wolfgang Amadeus Mozart,   Charles Gounod, Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Franz Lehar, E.DI. CAPUA