Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

Nastop baritonista Zdravka Pergerja na koncertu Mpz Corus 97 iz Mirna v slovenskem pastoralnem centru v Bruslju 7.2.2020

07.02.2020

nski pastoralni center v BSloveruslju in evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP)
vabita na koncert ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo potekal v petek, 7. februarja 2020, v kapeli Slovenskega pastoralnega centra, na Avenue de la Couronne 206, 1050 Bruselj

Ob 18.00 uri sv. maša s sodelovanjem Vokalne skupine Chorus ’97 iz Mirna pri Gorici pod umetniškim vodstvom g. Vladimirja Čadeža.

PLAKAT BRUSELJ

VABILO


Po maši koncert v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki ga oblikujejo:
Vokalna skupina Chorus '97

VOKALNA SKUPINA CHORUS’97  Vokalna skupina CHORUS ‘97 iz Mirna že dvaindvajseto leto uspešno deluje na področju poustvarjanja narodne in umetne pesmi. Pevci prihajajo iz krajev z obeh strani slovensko italijanske meje, kar jih že od vsega začetka uvršča v skupine, ki so že presegle ovire državne meje. V tem času se je predstavila občinstvu širom po Sloveniji, zamejstvu in številnih državah v Evropi, najdlje pa v Rusiji, Kanadi in ZDA.   Uspešni so bili tudi na pevskih tekmovanjih. S tekmovanja primorskih pevskih zborov v Postojni so dvakrat prinesli srebrno priznanje, iz tujine pa bron iz Riminija in srebro s tekmovanja v Tuzli. Pred natanko enim letom so pevci gostovali v Berlinu ob 50 – letnici delovanja Slovenske katoliške misije in na sam praznik obiskali slovensko veleposlaništvo s krajšim kulturnim programom. Skupina deluje pod umetniškim vodstvom g. Vladimirja Čadeža ob pomoči korepetitorke Ane Zalar.

Solista

Vladimir Čadež - tenor

Zdravko Perger  - bariton

Glasbena spremljava: Ana Zalar

Svojo glasbeno pot je začela na klavirju in kasneje nadgradila svoje znanje še na orglah, kjer je bil njen prvi orglarski pedagog pokojni prof. Hubert Bergant. Na orglah redno spremlja bogoslužja v več cerkvah na Primorskem, vodi pa tudi mladinski pevski zbor župnije Šempas. Spremljala je številne solopevce ob različnih prilikah, med njimi Rossano Peršolja, Julijo Kramar, Nuško Drašček, Sherrito Duran in ostale.   Profesorica umetnostne zgodovine in italijanščine je prav zaradi ljubezni do glasbe izbrala le-to tudi kot svojo profesionalno pot.