Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

KONCERT SLOVENSKIH OPERNIH PEVCEV SLOVENSKI DAN OB NA 300. LETNICI LIHTENSTAIJNA V KNEŽJI VINSKI KLETI V VADUZU, 6. 9. 2019

06.09.2019

litenštainProjekt Slovenski dan v Lihtenštajnu bo darilo naše domovine ob 300. letnici Kneževine Lihtenštajn, ki bo potekal v soboto, 6. septembra 2019 v Kneževini Lihtenštajn, na lokaciji mestna hiša Vaduz (Städtle 6), po sledečem razporedu;

V bilateralnem delu, ki bo na omenjeni dan potekal zjutraj med 9.00 in 11.00 uro na izbrani lokaciji, in je namenjen voditeljem, ter najvišjim predstavnikom lihtenštajnske in slovenske vlade, predsednikom organizacij, podjetij in bank, ter najvišjim predstavnikom diplomacije, organizacij in podjetij. Po srečanju in strukturirani debati o medsebojni vzajemni krepitvi in sodelovanju med obema trgoma, katera imata nemalo skupnih točk in vizij za razvoj, se bodo predstavniki nato pomaknili proti poslovnemu delu s stojnicami, z izbrano slovensko kulinariko in ponudbo slovenskih podjetji.

V poslovnem delu bo tako med 10.00 in 18.00 uro mogoče okusiti pristne kulinarične slovenske specialitete, kjer seveda tudi ne bo manjkala žlahtna slovenska kapljica izbranega slovenskega vinarja. Velik prostor namenjamo tudi slovenskemu turizmu, kot je etnografska turistična dežela Brda, neštetim krajem z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, katere je moč videti samo v naši deželi, ter sproščujočimi kotički z zdravilno vodo, katere sloves sega daleč po svetu. Vzdušje bo popestrila tudi folklorna skupina s slovenskimi narodnimi nošami ob spremljavi izkušenega harmonikarja.

V poslovnem sklopu se bodo prav tako predstavila slovenska podjetja, katera bodo predstavljena vodstvu Kneževine Lihtenštajn, potencialnim poslovnim partnerjem in obiskovalcem, s svojo vizijo in proizvodi, ki izstopajo iz povprečnega slovenskega trga.

V okviru prireditve se bo odvil še kulturni del dogodka, ko bomo v popoldanski uri v osrednji dvorani mestne hiše v Vaduzu, pod taktiko baritonista g. Zdravka Pergerja, izpeljali Koncert opernih arij. Pričarali nam bodo užitke Rossinija, Verdija, Puccinija in slovenskih avtorjev. Verjamemo, da nam bodo tudi kulturne vsebine pričarale nepozabne “radožive” glasbene in kulinarične trenutke.


Več o dogodku: TUKAJ

Prijazno ste vabljeni, da nam že danes svojo udeležbo sporočite na: info@slo-fl.eu


Nastopili bodo:

Urška Kastelic-sopran

Barbara Sorč-mezzosopran

Blaž Gantar-tenor  

Zdravko Perger-bariton


Dirigent in pianist Igor Švara
   
O D P A D E L