Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

Nastop baritonista Zdravka Pergerja na Gala večer s princem S.D. Nikolausom von und zu Liechtenstein

28.08.2017

zaščitni znak slovensko liehtenstanskega prijateljstva
V ponedeljek, 28. avgusta 2017, bo obiskal knežje Celje prvi mož diplomacije kneževine Lihtenštajn S.D. Prinz Nikolaus von und zu Liechtenstein s soprogo. Že v dopoldanskih urah princa z delagacijo sprejme celjski župan.
Po ogledu največjh celjskih znamenitosti sledi še nepozabno druženje na osrednjem gala dogodku, ki bo v Rogaški Slatini, ob 19.00 uri. Tega dogodka se lahko udeležite tudi vi.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da nas čim prej kontaktirate na: info@slo-fl.eu ali kontakt mobi 031/235-911 in si rezervirate svojo mesto na svečani otvoritveni slovesnosti v Deželi Celjski, ko bomo zvečer, 28. avgusta 2017, v Rogaški Slatini razglasili tudi naš in vaš Slovensko – Lihtenštajnski poslovni klub.

Vstopnice za svečani gala dogodek lahko že prevzamete v prostorih našega Združenja v Celjskem domu. Po vaši želji pa vam vstopnice, po predhodni najavi in akreditaciji, tudi radi pošljemo na vaš dom ali v službo.

Z VESELJEM VAM BOMO POSLALI URADNI PROGRAM, VABILO IN VSTOPNICO.

Veselimo se skupnega in nepozabnega dogodka v Deželi Celjski!

Več informacij: http://www.slo-fl.eu/novice/obisk-lihtenstajnskega-princa-v-dezeli-celjski/

Želim se udeležiti

vstopnica za Rogaško slatinoSLOVENSKI KVARTET

VLADIMIR ČADEŽ    tenor, klavir
JANEZ TRILER          tenor, harmonika
ZDRAVKO PERGER  briton  
MATEJ VOJE            bas, klavir

LIDIJA JERMAN - povezovalka programa


VLADIMIR ČADEŽ, 1. tenor

Prve glasbene korake je naredil v domači Gorici; začel je s klavirjem, nato v Ljubljani nadaljeval s fagotom ter šel na študij petja v Trst (Operna šola Teatro Verdi). Izpopol­njeval se je v Torinu pri prof. Walli Salio ter Alfredu Krausu. Sedaj pa v razredu prof. Alenke Drnač na ljubljanski Akademiji za glasbo končuje študij pevske pedagogike in koncertnega petja ter ob tem na glasbeni šoli v Novi Gorici poučuje petje in fagot.

Prepeval je v različnih skupinah: Big Ben quartet, Komorni zbor RTV Slovenija, s katerimi je koncertiral in gostoval doma in v tujini. Sodeloval je s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s katerim je posnel zgoščenko. Redno koncertira tudi kot solist ob spremljavi kla­virja in različnih orkestrov.
ČadežČlan Slovenskega okteta je od leta 1996.


JANEZ TRILER, 2. tenor

Tenorist Janez Triler živi v Železnikih. V času osnovne šole je končal nižjo glas­beno šolo iz harmonike. Solopetje je študi­ral pri prof. Ileani Bratuž Kacijan, kjer se še vedno izpopolnjuje v pevskem znanju.

Janez prepeva že od rosne mladosti. Najprej je pel v mladinskem pevskem zboru osnovne šole v Železnikih, nato v MePZ Domel v Železnikih in v Kvartetu Mlin. Veliko je nastopal tudi z narodno­zabavnimi ansambli. S svojim bratom je bil soustanovitelj ansambla »Obzorje«, s katerim je šestnajst let nastopal po vsej Evropi.

Še vedno pa nastopa s posameznimi vokalnimi skupinami in tudi kot solist. Janez Triler je pisal besedila in glasbo za narodnozabavne ansamble ter le-to tudi posnel in izdal na zgoščenkah. Močno je na­vezan na svojo harmoniko, ki jo občasno uporablja v duhu ljudskega godčevstva.

Triler Član Slovenskega oketa je od leta 1996.


ZDRAVKO PERGER - BARITON
zdravko_pergerZdravko Perger se je rodil 28. novembra 1954 v Lukanji, v občini Slovenska Bistrica. V Slovenskem oktetu je pel bariton, in sicer od 1996 do 2000. Petje je začel študirati na glasbeni šoli v Šempetru pri Novi Gorici, pozneje pa je nadaljeval na ljubljanski srednji glasbeni in baletni šoli. Štiri leta se je izpopolnjeval pri priznanem slovenskem opernem pevcu Rudolfu Franclu, uspešno je opravil dva mednarodna pevska tečaja, leta 1988 pri Alfredu Burgstalerju in leta 1990 pri vodilni slovenski pevki svetovnega slovesa Marjani Lipovšek, ter krajši tečaj leta 1992 pri prof. mag. Margareth Sparben na dunajski visoki šoli. Perger se je izobraževal tudi pri avstrijskem mojstru samospeva Kurtu Widmerju. Od leta 1977 je član ljubljanske Opere, od leta 1993 ima status solista SNG Opera in balet Ljubljana. Od leta 1979 je nastopal v številnih opaznih vlogah najrazličnejših oper domačih in tujih mojstrov. S pianistom Acijem Bertoncljem je snemal samospeve goriškega skladatelja Štefana Maurija, sodeloval je v vlogi Gindelšterna pri krstni predstavi opere Janija Goloba Krpanova kobila, leta 2001 je posnel zgoščenko narodnih pesmi »Pod Čavnom visokim prebivam«. Nastopal je tudi s tujimi simfoničnimi orkestri ter opravil vrsto gostovanj po Italiji, Avstriji, Avstraliji in Japonski. Zdravko Perger je ustanovitelj Primorskega mednarodnega festivala v Ajdovščini, od leta 2003 je strokovni sodelavec festivala v Oderzu (Treviso), ustanovitelj Blejskih novoletnih koncertov, leta 1992, in soustanovitelj pevske šole Huga Wolfa v Slovenj Gradcu, leta 1993. Od leta 1991 ima in vodi koncertno agencijo Figaro, d. o. o.


MATEJ VOJE, bas

Basist Matej Voje je študij glasbene pedago­gike končal na Akademiji za glasbo v Ljub­ljani. Dela kot profesor glasbene vzgoje in korepetitor baleta na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana.

Od leta 1979 je bil redni organist in kasneje tudi zbo­rovodja cerkvenega otroškega, dekliškega in mešanega pevskega zbora v Trnovem v Ljubljani. Bil je član zbora Consortium Musicum ter Komornega zbora RTV Slo­venija, kjer se je kalil kot pevec in kasneje kot korepetitor. Bil je tudi član komornega zbora Ave, Domžalskega komornega zbora in Slovenskega komor­nega zbora, ter kot organist sodeloval z Ljubljanskimi madrigalisti in zborom Lipa zelenela je. Priložnostno je spremljal tudi druge osnov­nošolske in srednješolske zbore.

Kot pianist je sodeloval z opernimi solisti (Zdravko Perger, Olga Gracelj, Jože Vidic) in nastopal v instru­mentalnem triu. Leta 1991 je postal član vokalnega kvarteta Big Ben, s katerim je koncertiral doma in po svetu.

Član Slovenskega okteta je od leta 1996.


LidijaPovezovalka programaPovezovalka programa Lidija Jerman, je prvič stopila pred mikrofon pri dveh letih in pol, ko je občinstvo na prireditvi navdušila z recitiranjem otroške pesmice. Kasneje je sodelovala na mnogih kulturnih dogodkih kot moderatorka in interpretatorka poezije in proze. Igrala je tudi v amaterski gledališki skupini. Po uspešno opravljeni avdiciji na slovenski nacionalni televiziji se je tam tudi šolala v medijskem nastopanju in govoru. Pred leti se je na londonski igralski akademiji The Royal Central School of Speech and Drama udeležila poletnega tečaja igre in interpretacije tekstov. Sicer je končala študij angleškega jezika in novinarstva na Univerzi v Ljubljani, kjer je kasneje opravila še magisterij. Dela kot predavateljica angleškega jezika in prevajalka.With a great pleasure we would like to inform you that we are going to host HSH Prince Nikolaus von und zu Liechtenstein and his wife Princess Margaretha von und zu Liechtenstein, accompanied by Slovenian Ambassador His Excellency Mag. Franc Miksa in Slovenia in Celje region on Monday, 28-th of August 2017.

The presence at that event was also confirmed by a number of other ambassadors (in the forefront of the Swiss and German Ambassador) and representatives of ministries, honorary consuls and representatives of many local communities.

Short Program event

In the morning, on the day of the event, we are going to visit the City of Celje, where the prince and honory guests will enjoy in the main cultural and historical attractions of the City Celje. In the evening we are going to have main event in Rogaska Slatina in honor of the high guest from Liechtenstein. During the event we will announce Slovenian – Liechtenstein Business Club. The next day we are going to visit Regional Business Incubator and plant a tree of friendship which is going to be a sign of the cooperation between countries.

You are kindly invited to attend an event in the selected destination in Rogaska Slatina.

Kontakt / e-mail: info@slo-fl.eu

I want to attend

// Einladung in deutscher Sprache:

Galaempfang von Prinz Nikolaus und seiner Ehegattin, Prinzessin Margareth

Wir wollen Sie darüber informieren, dass wir die Antwort unseres hochgeschätzten Gastes, Prinz Nikolaus von und zu Liechtenstein, bekommen haben. Unser Gast wird am 28. August 2017 Celje besuchen. Um 11.30 Uhr wird er vor dem Rathaus eintreffen, wo er von den akkreditierten Mitgliedern unseres Ritterordens und unserer Vereinigung empfangen wird.

Alle Mitglieder und Freunde der SLO-FL Vereinigung sind herzlich eingeladen, so dass wir eine möglichst große Gruppe bilden können. Wir werden uns über alle treuen Mitglieder, die an diesem Tag anwesend sein werden, freuen. Dieses Ereignis wird in allen Medien übertragen und wird sicherlich eine enorme Beachtung finden.

Den Prinzen und seine Gattin wird auch unser slowenischer Botschafter in der Schweiz und im Fürstentum Liechtenstein, Mag. Franc Mikša, mit seiner Ehegattin begleiten.

Auf diesem Tag wird es auch ein offizielles Programm geben:

– 11.30: Die Ankunft des Prinzen vor dem Rathaus in Celje, wo er von dem Bürgermeister Bojan Šrot und von den akkreditierten Vertretern des Ritterordens vom Sankt Georg Bruderschaft zu Karantanien angenommen wird Folglich werden wir uns die bedeutendsten Sehenswürdigkeiten ansehen und danach zu Mittag auf dem ausgewählten Ort in Celje etwas essen

– 16.00: Die Abfahrt Richtung Rogaška Slatina, ins Grand Hotel Rogaška, wo der Prinz mit seiner Begleitung einquartiert wird

– 18.00-19.00: Im Presseraum des Hotels wird eine kurze Präsentation der Slowenisch-liechtensteinischen Freundschaft und des Geschäftsklubs erfolgen

– 19.00-19.30: Empfang bei den Hotelarkaden, Aperitif

– 19.30: Am Anfang des Empfangs beim Galaabendessen im Kristallsaal, werden wir uns den besten Tafelfreuden und dem Tanzen überlassen. Alle unsere Freunde, Geschäftspartner und andere Gäste sind herzlich eingeladen. Besonders freuen wir uns auch über die Vertreter der Lokalgemeinschaften, angesehene Unternehmer und andere Ehrengäste.

Im Rahmen dieser Veranstaltung werden wir auch offiziell den Slowenisch-liechtensteinischen Geschäftsklub verkündigen.

Nächster Tag, 29. August 2017:

Die Mitglieder dieses Ritterordens werden auch am nächsten Tag, den 29. August 2017, wenn beim Frühstück ein kurzes musikalisches Programm der Musikschule Rogaška Slatina durchgeführt wird, mitarbeiten. Bei der Verabschiedung werden wir Netzwerk-Business-Inkubator Vrelec d. o. o. Rogaška Slatina besuchen, wo die ersten Ergebnisse des Slowenisch-liechtensteinischen Geschäftsklubs schon bemerkbar sind.

Wir freuen uns diebisch, um gemeinsam neue Herausforderungen überwinden zu können und dabei kooperativ in unserem gemeinsamen alpenländischen Kreis neue Wege entdecken zu können. Bei dieser Gelegenheit laden wir Sie ein, uns zu kontaktieren und sich damit einen Platz auf der Feierlichkeit, als wir unseren Slowenisch-liechtensteinischen Geschäftsklub im Grand Hotel Rogaška verkündigen werden, zu reservieren.

Sie sind herzlich zu unserem Slowenisch-liechtensteinischen Geschäftsklub eingeladen: info@slo-fl.eu.

Ich möchte teilnehmen

Kontakt
Združenje Slovensko-lihtenštajnskega prijateljstva
Ajdovščina 4 1000 Ljubljana

E-naslov: info@slo-fl.eu