Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

OPERNI VEČER Z BARITONISTOM ZDRAVKOM PERGERJEM IN PIANISTKO NATAŠO KERŠEVAN V TERMAH KRKA DOLENSKIH TOPLICAH na prireditvenem prostoru med hoteloma Kristal in Balnea. V ČETRTEK, 13.AVGUSTA 2015 OB 20.00

13.08.2015

DOLENSKE TOPLICE

V primeru slabega vremena pa bo večer potekal v hotelski restavraciji pod lestencem.

GOSTA VEČERA:

ZDRAVKO PERGER -  bariton

NATAŠA KERŠEVAN - klavir


LIDIJA JERMAN - povezovalka programa


IZVAJALA BOSTA NAJLEPŠE BARITONSKE OPERNE IN OPERETNE ARIJE:  
Mozarta, Wagnerja, Gounoda, Čajkovsekga, Verdija, Rosinija, Leharja.


Program je izbran iz arij najbolj znanih opernih in operetnih predstav,  izpod peres največjih skladateljev tega sveta in so stalni železni program mnogih opernih in koncertnih odrov širom sveta.
Izbrane arije, ki so napisane v opernih zgodbah za bariton. Njihove vsebine in karakterji raznoliki in pripovedujejo predvsem čustva našega opernega lika v odnosu do žensk: hrepenenju po srečni ljubezni, ljubosumju, ki se sprevrže v nesrečno, zapeljevanju skratka o veselju in  vedrini vsakdanjega življenja.
Melodije arij, tokrat v spremljavi klavirja, so zelo spevne in lepe, tako da jo tudi nepoznavalec opere takoj začuti in vzljubi.
   
Zdravko Perger slika 2011Baritonist Zdravko Perger dolgoletni solist v ljubljanski operi. Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati… Posveča se  slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk Gostoval:  v Avstriji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi.

TRAVIATA PIRAN 2014 1Pianistka  Nataša Kerševan, rojena v Ljubljani, je pri devetnajstih letih diplomirala na Akademiji za glasbo pri prof. Pavlu Šivicu . Triletni podiplomski študij je opravila na Akademiji za glasbo v Varšavi. Že zelo zgodaj je začela javno nastopati in snemati za RTV - Ljubljana. Od leta 1978 do 1982 je bila korepetitor v Ljubljanski operi, od 1982 do 2011 pa je korepetitorsko delo nadaljevala v tržaški operi (Teatro Giuseppe Verdi). Sodelovala je večkrat na festivalu v Spoljetu (Festival dei due mondi) pod umetniškim vodstvom festivala Giancarla Minottija, z operno hišo v Cataniji (Teatro Massimo Bellini) in z RAI v Milanu. Redno sedeljuje z novejšo operno hišo v Pekingu (NCPA).


LidijaPovezovalka programaPovezovalka programa  Lidija Jerman, je prvič stopila pred mikrofon pri dveh letih in pol, ko je občinstvo na prireditvi navdušila z recitiranjem otroške pesmice. Kasneje je sodelovala na mnogih kulturnih dogodkih kot moderatorka in interpretatorka poezije in proze. Igrala je tudi v amaterski gledališki skupini. Po uspešno opravljeni avdiciji na slovenski nacionalni televiziji se je tam tudi šolala v medijskem nastopanju in govoru. Pred leti se je na londonski igralski akademiji The Royal Central School of Speech and Drama udeležila poletnega tečaja igre in interpretacije tekstov. Sicer je končala študij angleškega jezika in novinarstva na Univerzi v Ljubljani, kjer je kasneje opravila še magisterij. Dela kot predavateljica angleškega jezika in prevajalka.