Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

Nastop sopranistke Katarine Perger- Vodnjov, baritonista Zdravka Pergerja in pianista Tadeja Horvata za Viteški red Sv. Jurija v knežjem Celju

16.11.2014

Sveta maša za Viteški red Sv. Jurija v knežjem Celju

                                         VITEZI SV.JURIJA

V Mariji cerkvi v Celju bo v nedeljo, 16. novembra 2014, ob 9.00 uri sv. maša v čast Viteškemu redu Svetega Jurija, njihovim članom, sorodnikom in prijateljem.

Pri maši, ki jo bo daroval kancler Celjske škofije, msgr. Jože Kužnik, bodo sodelovali vitezi reda Sv. Jurija, ki se bodo zbrali skupaj z občestvom nekdanje knežje cerkve, ob mizi našega Odrešenika.

K maši za viteški red so vabljene dame in vitezi, viteški kandidati, sorodniki in prijatelji.

Po sv. maši se bodo vitezi, kandidati in prijatelji zbrali v priznanemu hotelu Evropa (Krekov trg 4, Celje), ki je od Marijine cerkve oddaljen 5 minut hoje.

  ob 10.30 se bodo vitezi, prijatelji in gostje srečali na sprejemu, ki se bo s spoznavnim druženjem nadaljeval do 11.30 ure
   ob 11.30 uri bo sledilo skupno slovesno kosilo
   po 13.30 uri pa bomo imeli 2. redni kapitelj za viteze, kjer bodo potrjevali ključne smernice za delovanje reda v prihajajočem letu, in nadaljevanje
druženja

Pri maši in na slovesnem kolilu bodo nastopili:


KATARINA PERGER VODNJOV - sopran


ZDRAVKO PERGER - BARITON


Zdravko Perger slika 2011Dolgoletni solist v ljubljanski operi. Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati… Posveča se slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk Gostoval: v Avstriji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi.Ustanovitelj Primorskega Mednarodenga Glasbenega Festivala Ajdovščina. Lani je pejel Ćibejevo priznanje, priznanje dragih domačinov.

ZDRAVKO PERGER DUET IZ KOCERTA GALA VERDI 2013


TADEJ HORVAT - KLAVIR

Tadej Horvat 3Svojo glasbeno pot je začel na glasbeni šoli Franc Šturm, kjer se je pri prof. Milici Rener Poljanec učil klavir, pri prof. Nevi Štamcar harmoniko in dodal še orgle pri prof. Francu Banu. Študij klavirja je nadaljeval pri prof. Majdi Martinc na SGBŠ v Ljubljani. Po opravljeni maturi pa se je vpisal na Akademijo za glasbo, kjer je študiral pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak in leta 2005 tudi diplomiral. Leta 2007 je Tadej z odliko končal magistrski študij koncertne diplome v Švici v razredu prof. Aleksandra Madžarja.

VEČ O TADEJU HORVATU POSNETEK KONCERTA IZ CANKARJEVEGA DOMA

Za udeležbo oziroma potrditev le-te nas prosimo kontaktirajte na naš e-naslov

Prijazno vabljeni!