Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

BARITONIST ZDRAVKO PERGER IN PIANIST TADEJ HORVAT NA SLOVESTNI GALA VEČERJI VITEŠKEGA REDA SVETEGA JURIJA VHOTELU BERNARDIN V PORTOROŽU

26.04.2014

VITEZI SV.JURIJAOb prazniku Sv. Jurija, med 25. in 27. aprilom 2014, bo v Sloveniji, v Piranu in Portorožu, potekala slovesna viteška umestitev (investitura) naših letošnjih viteških aspirantov, ki bodo tega dne, med slovesno sveto mašo, postali polnopravni vitezi oziroma dame mednarodnega Viteškega reda Svetega Jurija.

Ob tej priložnosti smo pripravili zanimiv program, saj želimo, da bo ta dogodek ostal vsem v najlepšem spominu:

- petek, 25.4.2014: sprejem gostov v Piranu, namestitev v hotelu, večerja, zasedanje kabineta Velikega priorja viteškega reda

- sobota, 26.4.2014: sprejem pri županu, ogled znamenitosti, pomorskega, in oceanografskega muzeja, kosilo, udeležba na solinarskem prazniku, maša v čast Sv. Juriju in viteškemu redu, slovesna investitura novih vitezov in dam, slovesna gala večerja (za goste, viteze in kandidate)

- nedelja, 27.4.2014: praznik Pirana, slovesen sprehod do cerkve Sv. Jurija, kjer bo sv. maša v čast Sv. Juriju, zaščitniku mesta Piran, procesija po mestu, kosilo, praznovanje v mestu

V kolikor želite prejeti vabilo za na viteško umestitev in viteške dneve Svetega Jurija 2014, nas prosimo kontaktirajte na info@viteski-red.si. Z veseljem Vas bomo povabili na ta slovesni mednarodni dogodek, ki se bo tokrat prvič odvijal v Sloveniji.


ZDRAVKO PERGER - BARITON


Zdravko Perger slika 2011Dolgoletni solist v ljubljanski operi. Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati… Posveča se slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk Gostoval: v Avstriji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi.Ustanovitelj Primorskega Mednarodenga Glasbenega Festivala Ajdovščina. Lani je pejel Ćibejevo priznanje, priznanje dragih domačinov.

ZDRAVKO PERGER DUET IZ KOCERTA GALA VERDI 2013


TADEJ HORVAT - KLAVIR

Tadej Horvat 3Svojo glasbeno pot je začel na glasbeni šoli Franc Šturm, kjer se je pri prof. Milici Rener Poljanec učil klavir, pri prof. Nevi Štamcar harmoniko in dodal še orgle pri prof. Francu Banu. Študij klavirja je nadaljeval pri prof. Majdi Martinc na SGBŠ v Ljubljani. Po opravljeni maturi pa se je vpisal na Akademijo za glasbo, kjer je študiral pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak in leta 2005 tudi diplomiral. Leta 2007 je Tadej z odliko končal magistrski študij koncertne diplome v Švici v razredu prof. Aleksandra Madžarja.

VEČ O TADEJU HORVATU POSNETEK KONCERTA IZ CANKARJEVEGA DOMA