Figaro d.o.o.
Kulturno Turistična Agencija
Lokavec 173
5270 Ajdovščina, SLO

Tel: +386 01 4315 209
Fax: +386 01 2322 668
Gsm: +386 041 645 721
haluda@siol.net

Dogodki

VEČER Z POSESTVOM ŠTOKELJ , V RESTAVRACIJI IN VINOTEKI MAMA NA AJŠEVICI PRI NOVI GORICI, 31. JANUARJA 2014 OB 19.00 URI

31.01.2014

restavracija mama

RESTAVRACIJA /VINOTEKA MAMA AJŠEVICA PRI NOVI GORICI
Samo za 25€ boste lahko cel večer uživali, degustirali vina
POSESTVA ŠTOKELJ, ter okušali dobrote mamine kuhinje!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gosta večera bosta znani baritonist g. Zdravko Perger in pianistka Nataša Kerševan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
REZERVACIJE SPREJEMAMO DO ZAPOLNITVE MEST
tel: 053365728 ali 041/771 430(Aleš)POSESTVO ŠTOKELJPOSESTVO ŠTOKELJ  PLANINA PRI AJDOVŠČINI
GOSTA VEČERA:

ZDRAVKO PERGER -  bariton
NATAŠA KERŠEVAN - klavirIZVAJALA BOSTA NAJLEPŠE BARITONSKE OPERNE IN OPERETNE ARIJE:  
Mozarta, Wagnerja, Gounoda, Čajkovsekga, Verdija, Rosinija, Leharja.


Program je izbran iz arij najbolj znanih opernih in operetnih predstav,  izpod peres največjih skladateljev tega sveta in so stalni železni program mnogih opernih in koncertnih odrov širom sveta.
Izbrane arije, ki so napisane v opernih zgodbah za bariton. Njihove vsebine in karakterji raznoliki in pripovedujejo predvsem čustva našega opernega lika v odnosu do žensk: hrepenenju po srečni ljubezni, ljubosumju, ki se sprevrže v nesrečno, zapeljevanju skratka o veselju in  vedrini vsakdanjega življenja.
Melodije arij, tokrat v spremljavi klavirja, so zelo spevne in lepe, tako da jo tudi nepoznavalec opere takoj začuti in vzljubi.
   
Baritonist Zdravko Perger dolgoletni solist v ljubljanski operi. Za seboj ima lepo število opernih likov med katerimi najbolj izstopajo: Harlekin iz Ariadne na Naksosu, Figaro v Seviljskem brivcu, Belcore v Kapljicah za ljubezen, Chansonet v Gorenjskem slavčku, Germont v Traviati… Posveča se  slovenski ljudski in umetni pesmi, predvsem z novitetami in sakralni glasbi. Nastopal je s simfoničnim odrkestrom RTVZagreb, Simfonični orekester Pecsi (Madžarska), Simfonični orekester Camerata Labacensis iz Ljubljne, Simonični orkester TU – Dunaj .Filharmonija Veneto Treviso in Filharmonija Veneto iz Benetk Gostoval:  v Avstriji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Madžarski in na Japonskem. Štiri leta je bil član slovitega Slovenskega okteta. Posnel je zgoščenko slovenskih ljudskih pesmi.

Pianistka  Nataša Kerševan  
Uveljavljena pianistka z dolgoletnim delovanjem v tržaški operi, kjer je spremljala  svetovno znane operne pevce. Sedaj deluje kot pianist korepetitor v ljubljanski operni hiši.